de kaarten van ons mam

de kaarten van ons mam
welkom op mijn Blog

maandag 28 juni 2021

Happy Birthday

 
Vandaag laat ik de kaart zien voor Nelleke, die gisteren jarig was, ik gebruikte een grote poppy stans van Ali en combineerde dat met het DP van Craft Sensations, Enchanted Forest.

Ik maakte een slimline card van 21 x 10 cm, die wilde ik rechtop laten staan, maar dat ging niet omdat het papier niet lang genoeg was. Ik nam een strook van 23 x 10 cm en rilde deze op 2 cm, daaronder ging een gestanst randje.. de onderkant van de kaart is gewoon 21 x 10 cm, die plakte ik op de 2 cm strook en daar zie je niets van..


Dit is de achterkant..


Het DP met klaprozen is uit het blok van Craft Sensations,  de grote tag is van Ali, ook de grote poppy is van Ali, gestanst uit Mulberry paper, dat ik nog had liggen van MD. De strik is van zwarte tule met een rood touwtje, tekst is van Ali en nog een paar sequins voor de afwerking..


De prachtige klaprozen die we elke morgen tegen komen op onze wandelroute..


..de gebruikte stansen..

Wens iedereen een fijne dag, groetjes Ansx

Challenges:


donderdag 24 juni 2021

Merry Christmas

 
Hallo Allemaal,

Vandaag heb ik weer 2 kerstkaarten om te laten zien, de plaatjes zijn van Daantje, het papier van verschillende blokjes..

Het plaatje gemat op groen DP en een postzegelstans van Ali..


De hulstrand aan de bovenkant is van Joy Crafts.. voor de achtergrond een embossingfolder van NS gebruikt. In de breedte een kantje en groen fluwelen lint. Toef gemaakt met bloemen, de takjes zijn van Crafters Companion, die ik laatst heb gewonnen.
Zachtblauwe glitterstrik van tule, tag en sentiment zijn van Hunkydory.


..en de 2de met dezelfde sketch, in de breedte een strook DP, met daar op ijskristallenlint.. Hier zilveren accenten gebruikt.. (kaart 45 en 46).


..de gebruikte stansen..

Brrr.. het is best wel frisjes nu, maandag veel regen gehad, dinsdag en woensdag, koud maar droog, volgende week wordt het weer warmer..

Wens iedereen een fijne dag, groetjes Ansx

Challenges:

maandag 21 juni 2021

Jesse is geboren

 
Hallo Allemaal,

Op 11 juni (nog net op mijn verjaardag), werd Jesse geboren, kleinzoon van GerJanne en Peter en voor hun maakte ik ook een kaart.
Het lieve plaatje is van Daantje, het DP van MD, Eline's baby uit 2008, paste er perfect bij..

Het plaatje gemat op een blauwe achtergrond..


Aan de bovenkant een randje van Ali.. Op de cirkel rechts staat de naam, met letters van MD.
De embossingfolder met de babyvoetjes is van NS, een lusje van gestreept lint, onder het plaatje..
Afgewerkt met een dubbele strik van tule, scrappersfloss en een houten knoop..


..en de gebruikte stansen..

Gelukkig koelde het gisteren wat af, we kregen wel regen met onweer, maar gelukkig niet die grote hagelstenen, die vielen wel bij dorpjes bij ons in de buurt..

Wens iedereen een fijne dag, groetjes Ansx

Challenges:


donderdag 17 juni 2021

Merry Christmas

 
Hallo Allemaal,

Gelukkig had ik nog wat kerstkaarten op voorraad, want met dit warme weer, ben ik niet veel te vinden op mijn hobbykamer.. Ik heb plaatjes van Daantje gebruikt..


Het plaatje gemat op Kraft en spiegelkarton, de mooie cirkelstans is van MD..


De basisstans is van Déco Time, het randje aan de bovenkant is van Ali en in 3 stukjes geknipt. Het DP en de tekstjes komen uit een Engels tijdschrift.. In de breedte een strook genopt papier met een zilveren kantje er onder. Afgewerkt met een glitterstrik van tule, kerstboompjes uit spiegelkarton en een ster.


..en de tweede met een hertje.. (kaart 43 en 44).


..de gebruikte stansen..

Zo meteen heb ik een afspraak bij de orthopeed, ik heb het lang uitgesteld, maar ik heb weer veel pijn aan mijn voet, dus dan toch maar..  en daarna heb ik een afspraak voor het bevolkingsonderzoek borstkanker..joepie.. 

Update: ben net bij de orthopeed geweest, ik moet weer geopereerd worden, een stukje bot moet weggehaald worden aan de zijkant van mijn 2de teen. Wachttijd 6 maanden, ik ben maar zo dapper geweest om te zeggen, dat ik het wel aandurf om poli-klinisch te doen, dus met plaatselijke verdoving en als het echt niet gaat, dan stoppen ze en kom ik op de wachtlijst..zucht.

Wens iedereen een fijne dag, groetjes Ansx

Challenges:

maandag 14 juni 2021

Speciaal voor Jou

 
Hallo Allemaal,

Mijn schoonzusje was in Mei jarig en voor haar maakte ik deze kaart met poes, de stans is van Studio Light SL 98, één van de eerste volgens mij..

Het plaatje gemat op een witte cirkel (MFT)..


DP van verschillende merken, het is altijd zo'n gezoek als je paars papier nodig hebt.
De zijrandjes zijn van Ali, net als de hartjes slinger.. Een lila strik met (katten) - belletjes, sentiment van Leane, bloemetjes van Hobbycraft en Joy Crafts..



Op het flapje 2 poezen van Memory Box, de stempel van het bolletje wol is van Ali.

Voor mijn verjaardag kreeg ik een flinke stapel post..


...en werd mijn Arcopal verzameling  weer aangevuld..


Ik kreeg een mooie set schalen en een juskom...Ooit 48 jaar geleden kreeg ik mijn eerste Arcopal dekschaal, die gebruik ik nog steeds. Het was een tijdje uit de mode en oubollig, maar ik ben blij met alles wat ik er nog van heb. Al heel lang niet meer te koop, soms heb je geluk en dan vind je iets bij Het Goed of de rommelmarkt..

Wens iedereen een fijne dag, groetjes Ansx

Challenges:

donderdag 10 juni 2021

Een mooie Kerst

 
Hallo Allemaal,

Vandaag weer 2 roze kerstkaarten, ik hou van deze kerstkleuren.. zeker met bijpassende plaatjes.. Het achtergrondpapier is van Joy Crafts Afternoon Tea..


Het DP is van verschillende merken en blokjes..


Bijna alle stansen die ik gebruikt heb zijn van Ali, ook de nieuwe poinsettia is daar van..
In de breedte een kerstlintje en een zilveren zigzaglint.. het takje is van Joy Crafts..
Een strik van glittertule met een roze brad, het sentiment van Leane, cirkels van Crealies..


..en de tweede, hier wat ander papier erbij gebruikt, een vierkante stans en een plaatje van Daantje.. (kaart 41 en 42).


..de gebruikte stansen..

En deze prachtige prijs werd gisteren bezorgd, ik liet een kaart meedoen op FB bij Kerst/Christmas en werd de winnaar ..


Het is een pakket met Flower foam, 5 sets met stansen , 2 pakjes met meeldraden en een pakje met rode bessen, echt heel blij mee.. 


Dit zijn de stansen.. de prijs werd beschikbaar gesteld door Craft with Magic, je kunt de website op FB vinden..

Wens iedereen een fijne dag, groetjes Ansx ( en morgen ben ik jarig en heb inmiddels al een hele stapel post ontvangen)..

Challenges:

maandag 7 juni 2021

Dikke knuffel

 Hallo Allemaal,

Vandaag laat ik een kaart zien met een Dikke Knuffel, deze maakte ik voor 2 lieve meiden, zwanger van hun vierde kindje, dat plotseling niet helemaal goed ging..

Het schattige plaatje is van Daantje, gemat op lila cardstock en een rechthoek van Ali.


Het randje aan de bovenkant is van Ali net als het hoekje. De bloemetjes zijn van MD, gecombineerd met takjes (Ali). Het kantje in de breedte paste er perfect bij, net als de lila strik met glittertjes..Het sentiment is van Leane, de ovaaltjes van NS en Crealies..


..de gebruikte stansen..


Dit Merci doosje kwam in de binnenkant, had ik dat nou maar niet gedaan.. De kaart werd op zondag in de brievenbus bij de voordeur gestopt en op donderdag avond kreeg ik een appje met foto, ze had net de post eruit gehaald, de chocolade was gesmolten en de kaart zat ik ook onder.. 

Gelukkig ging het met de baby wel goed( en dat is het belangrijkste), de vliezen braken met 29 weken en 3 dagen.. maar met strenge bedrust, bleef ukkie nog ruim 4 weken zitten en afgelopen vrijdag, na 34 weken zwangerschap, werd een klein, lief popje geboren, 40 cm lang en 1990 gram..en alles was goed.. 

Wens iedereen een fijne dag, groetjes Ansx

Challenges:

donderdag 3 juni 2021

Merry Christmas

 
Hallo Allemaal,

Vandaag mijn kerstkaart voor de challenge van 52 Weeks, met een kleurenpalet en rendier op je kaart. Na heel veel zoeken vond ik nog een ouder knipvel van MD met een geschikt plaatje..

Het plaatje gemat op zilver en wit cardstock en een stans van Ali..



Handig zo'n kant en klare stans, niet meer passen en meten, maar alles zo uitstansen en opplakken..
Het DP is van SL, de poinsettia van Joy Crafts met een takje mistletoe (Ali).. Merry Christmas van Crealies, altijd handig deze kleine stansjes..  Aan de bovenkant een strik van bruine tule en een zilveren strikje..



Ik maakte nog zo'n kaart maar dan met een uil..


Nu zonder strik, dat paste niet, anders zag je niks meer van de uil, ik heb het gedecoreerd met ijskristallen en achter de poinsettia een veertje.. (kaart 39 en 40).


....de gebruikte stansen..   en van SL Center Step Card SL-ES-CD14.

  


Wat is het heerlijk weer nu, ik ben bijna de hele dag buiten, lekker in de tuin en de wandelingetjes met de honden, van mij mag het zo blijven.

Challenges: